Sódomb túra Egerszalókon
Érvényes: 2019.01.22 - 2019.12.22
Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület
  • Magyarország, 3394 Egerszalók
    Széchenyi utca 9.
  • +36 36 200 029
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Egerszalók közel 2000 lelket számláló kis község a Bükk és a Mátra között, a Laskó-patak völgyében. Messzeföldön híres finom borairól, gyógyító vizéről, természeti képződményeiről. A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik. Igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás. A domboldalon lefolyó víz 1900 négyzetméteres mészkőlerakódást - sódombot épített.

Az Egerszalókra látogatók már messziről láthatják az Európában is egyedülálló egerszalóki hőforrás és mésztufadombot. Az itt feltörő kalcium-hidrogénkarbonátos hévíz alkotta sódomb legalább 130-140 négyzetméteres. A fenyőfák alatt meghúzódó forrás igazán csodálatos látványt nyújt. Az egerszalóki hőforrás helyi mikroklímájával sajátos éghajlatot alakít ki.

Az egerszalóki termálvíz klinikai vizsgálata (1987-1989 Markhot Ferenc Kórház Reumakórháza) és a gyógyulási tapasztalatok alapján a következő betegségek gyógyítására alkalmas: izületi betegségek, csont-, izom-, ínbetegségek, gerincbetegségek, idegrendszeri betegségek - idegzsába és ideggyulladás, anyagcsere (köszvény, cukorbetegség) és mozgásszervi betegségek, vegetatív idegrendszer zavarai, kötőszöveti és bőrbetegségek ízületi elváltozásai, meddőség, vérzészavarok és gyulladások.

Látogassák meg a sódombokat egy vezetett túra alkalmával, ahol még többet megtudhatnak a hőforrás és a mésztufadomb eredetéről. A látvány magáért beszél!

Indulás: sétaúton elérhető, indulás a Nosztalgia Fürdő parkolójából

Táv: 300 méter


Látogatható: bármikor

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×