2 000 Ft/fő - A nyugalom szigete a főváros mellett – Budakeszi Arborétum
Érvényes: 2022.04.22 - 2024.12.31
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Kevés lehetőség adódik a kikapcsolódásra, de egy erdei séta kiváló lehetőség a testi-lelki feltöltődésre! A főváros mellett található Budakeszi Arborétumban lenyűgöző környezetben nyugalmat lelhet az idelátogató. A legzöldebb arborétum, hiszen növényállományának zömét örökzöldek teszik ki. Márciustól újra a megszokott rend szerint péntektől vasárnapig 09:00-17:00-ig várják a látogatókat. HungaryCarddal10% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy, valamint a családi jegy árából.

Az erdei tóban őshonos mocsári teknősök élnek, az állatsimogató területén pedig kis madárházban figyelhetőek meg kacagó gerlék és fürjek, ezzel is elősegítve a szemléltető oktatást, ami az arborétum fontos tevékenységei közé tartozik.

Az arborétum előzetes egyeztetés nélkül látogathatják kedves vendégeink a nyitvatartási időben és kutya is bevihető, a társasági kutyasétáltatás szabályainak betartásával. Kerékpár, gyermek “kismotor”, roller használata a gyerekeknek megengedett. Az utak babakocsival és kerekesszékkel egyaránt járhatók.

A nyitvatartási időn kívül is fogadunk csoportokat, ebben az esetben előzetes időpont egyeztetés szükséges. Szakvezetésre is van lehetőség. Személyesen vagy telefonon a tervezett látogatás előtt legalább 1 héttel célszerű bejelentkezni. A látogatás lemondását a regisztrált időpont előtt legalább 2 nappal szükséges jelezni! Egy látogatói csoport legfeljebb 30 fős lehet. Az arborétumi bemutató séta időtartama kb. 2-2,5 óra, amely az indulási helyen ér véget.

A Föld napja a Budakeszi Arborétumban

Ezen a napon veheti birtokba a látogató közönség a legújabb élmény ösvényünket, részt vehetnek a nagyon izgalmas Föld napi játékunkon, illetve számos a témához kapcsolódó kézműves programmal szeretnénk kedveskedni az érdeklődőknek. A program részleteiről a honlapunkon és a facebook oldalunkon tájékozódhatnak.

Anyák napja és Majális   

Itt a lazítás ideje! Hozzanak pokrócot, piknikkosarat és telepedjenek le az arborétum egy-egy nyugodt, eldugott tisztására!  Az arborétum május elején az egyik legvitálisabb időszakában van, szemetgyönyörködtető a látvány! Gyermek színdarabbal, gyermekjátékokkal, népi játékokkal, íjászattal, vetélkedőkkel várjuk Látogatóinkat. A focipályán légvárban ugrálhatnak a gyerekek és a nagy tisztáson finomság is kapható. Kézműves asztalunknál minden gyermek elkészítheti ajándékát édesanyjának. Készülhet egy szép verssel, mondókával, ebben szintén segítségére leszünk a bátor gyermekeknek.

Madarak és fák napja             

A tapintható élmény érdekében madárgyűrűzéssel egybekötött bemutatót tartunk. Madárodú készítésére is lehetőség lesz. Kézműves asztalunknál a jeles nap tematikájához kapcsolódó alkotások készülhetnek.

Gyereknap/Arborétumok napja  

A gyermekek számára 30 hektár biztonságos mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére és játékra. Ismét lehetőség nyílik a közkedvelt kincskeresésre. Lesz tájékozódási verseny is, amelynek a szabályzatát a program részletes leírásánál találják. Gyermeknap alkalmából ismét egy gyermekeknek szóló színdarab megtekintésére lesz lehetősége a családoknak.

Esti túra és csillag les

Az iskolai tanév utolsó hétvégéjén a Budakeszi Arborétumban egy hangulatos, csendes, esti sétára invitáljuk a kedves érdeklődőket. A 20.45 kor induló séta során a szemfülesek megpillanthatnak 1-2 repülő Szentjánosbogarat, hallgathatják a tücskök koncertjét és a teljes besötétedés után lehet csendben gyönyörködni a csillagos égboltban. Alkonyatkor az erdei denevérek és a szarvasbogár rajzásban is gyönyörködhetünk. A séta időtartama 1,5-2 óra.

Állatok Világnapja/ Európai madármegfigyelő napok       

Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halála napján (október 4.), az Állatok Világnapja alkalmából készülünk az őszre. Az állatok téli életét segítve etetőket helyezünk ki, illetve azokat megtisztítjuk és feltöltjük. A madarak és mókusok meghálálják a gondosságot. Madáretető készítésére is lehetőség lesz. Madárgyűrűzési bemutatót tartunk.

Őszi szünet

Az Arborétum az őszi szünet idején végig nyitva tart. A gyermekek ismét kincsek után kutathatnak a sárguló lombok alatt. A szünet hétvégéi alatt lehetőség lesz tökfaragásra, erdei termések gyűjtésére, kézműveskedésre, az utolsó októberi hétvégén pedig egy esti közös töklámpásos sétára is lehetőséget biztosítunk.

Márton-nap

Márton-napon Látogatóinkat finom libás harapnivalókkal, környékbeli termelői borokkal, forralt borral, kézműves sörökkel, népzenével, népi játékokkal várjuk.


Adventi készülődés

A Hidegvölgyi-négyévszakos pihenő épületében az arborétum szomszédságában adventkor megfelelő létszámú jelentkező esetén kopogtatót, karácsonyi dekorációkat készíthetnek főként természetes alapanyagokból.

Telefonszám:    +36 20 312 4037

E-mail:    info@budakesziarboretum.hu

Cím:  Budakeszi Arborétum - 2092 Budakeszi

GPS koordináta:    47.525943, 18.873417

GPS nélkül:   Budakesziről Telki felé haladva a Budakeszi végét jelző közlekedési táblától 5 km-re jobbra található a Hidegvölgyi Erdei Pihenőhely és  Parkoló. Az arborétumhoz vezető út ezzel szemben indul menetirány szerint  balra. Az arborétum bejárata előtt, az út mellett kialakított parkolóban meg lehet állni gépkocsival.

Tömegközlekedés: Budapest Széna térről indul a 794 és a 795 -ös buszjárat. A Hidegvölgyi Erdészlak megállónál kell leszállni, ahonnan 5 perc sétával elérhető az Arborétum főbejárata.

 

További információért látogasson a Budakeszi Arborétum weboldalára!
 

HungaryCard kártyával kedvezményesen válthatja meg a belépőjegyét.

   10% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy, valamint a családi jegy árából. 

A 64428 kuponkód segítségével  

10% kedvezménnyel rendelhető meg a kártya bármely típusa a www.hungarycard.hu oldalon keresztül. 

 

RENDELJE MEG MOST KEDVEZMÉNYES HUNGARY CARD-JÁT>>>     

  

 

 További információk a kártyáról

 

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×