2 900 Ft/fő-től - Nagy kínai újévi hangverseny
Érvényes: 2020.02.03
Művészetek Palotája
  • Magyarország, 1095 Budapest
    Komor Marcell utca 1.
  • +36 1 555 3001
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A Hongkongi Kínai Zenekar több mint zenekar: az etnikus kínai zene legnagyobb hatású intézménye. Fennállása negyvenkét esztendejében számos nemzetközi zenekari és zeneszerző versenyt szervezett, új művek írására és előadására bátorítva az etnikus kínai zenék művelőit.

A világ legrangosabb koncerttermeiben éppolyan jól cseng a neve, mint a Guinness Rekordok Könyvében, melybe azzal került be három alkalommal is, hogy több ezer - azonos hangszeren játszó - muzsikust mozgósított egy-egy alkalommal, olyan archaikus instrumentumokat népszerűsítve, mint a kéthúros hegedű, az erhu, a fuvolák családjába tartozó dizi és az ütős taiping gu.
A kilencvenegy tagú zenekar négy csoportból áll: vonósok, pengetősök, fúvósok és ütősök. Hangszereik némelyike évezredes múltra tekint vissza, még ha korszerűsítették is a tökéletesebb hangzás érdekében. A frissesség, az ötletesség, a kísérletező kedv ugyanis nem kevésbé fontos a zenekar számára, mint az archaikus hagyomány őrzése és ápolása, méltán kiérdemelve a „Hongkong kulturális nagykövete” címet.
A zenekar újévi koncertje - Yan Huichang vezényletével - karnyújtásnyi közelségbe hozza egy távoli és újra viruló kultúra hagyományos, feldolgozott és kortárs darabjait, hallatlan virtuozitással, lenyűgöző monumentalitással és azzal a sajátos hangszereléssel, amely a Hongkongi Kínai Zenekart egyedülállóvá tette a világon.

Időpont: 2020. február 3. hétfő 19:30 — 21:30 Egy szünettel

Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak: 2900 Ft, 3500 Ft, 4500 Ft

 

Hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×