40 Kuna/fő - Mesebeli várkastély Zagorjén: Trakostyán
Érvényes: 2019.01.01 - 2019.12.31
Dvorac Trakošćan,
  • Horvátország, 42253 Trakošćan 1
    Bednja
  • +385(0)42 796 281
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Trakostyán- Trakošćan Horvátország büszkesége, ahol mindig lobog a  nemzeti zászló:  a legépebben megmaradt főúri birtokközpont és kastély Zagorjében. A páratlan építészeti örökséget gondozott és egyedülálló parkegyüttes veszi körül. Aki a tengerpartról jön hazafelé, feltétlenül látogasson el ide: egy romantikus időutazásban lesz része.

Trakostyán Horvátország Varazsd megyéjében (Varazdin magasságában) a Szlovén határ szomszédságában fekszik. Zágráb 80, míg a régió székhelye Varazsd 40 kilométer innen. Trakostyán egy hegyvidéki területen fekszik. Igazából a településnek egyetlen látnivalója van, a tó partjára épült Trakostyáni vár. A Trianoni békeszerződésig a Magyar Királyság Varazsd vármegyéjéhez tartozott.

Trakostyáni vár története

Az eredeti vár a XIII. században épült. Horvátország északnyugati védvédelmi rendszerének tagja volt. A legenda szerint a Drachenstein lovagok egyik várkastélya volt, akik a XIII. században az uralmuk alatt tartották ezt a régiót. A XIV.-XV. században német, szlovén majd magyar kézre került, végül a XVI. században a Draskovic családnál állapodott meg a birtok. 1944-ig a Draskovic családhoz tartozott, majd a Horvát Királysághoz, végül a Horvát Köztársasághoz került.

A várat többször át kellett építeni. Az eredeti vár magja egy román stílusú erőd volt. Eredetileg egy lakóegység, egy várfalakkal körbevett udvar és egy erős őrtorony volt itt. A török támadások idején lett továbbépítve a vár, ekkor épült fel a nyugati torony. Csak a XIX. században nyerte el mai alakját, amikor neogótikus stílusban átépítették az egész várat. Az átépítéshez a Draskovic család eladta a klenoviki kastélyát (mely Horvátország legnagyobb kastélya), hogy finanszírozni tudja a Trakostyáni vár átépítését. A vár felújítása után a Draskovic család lakott itt, majd a II. világháború után elmenekültek innen. Ma a Horvát Köztársaság tulajdona.

A helyi kiállítás

A mélyföldszinten (alagsorban) látható az erőd konyhája, továbbá egy kínzókamra. A magasföldszinten több helységet találunk, például a vadászszobát, a könyvtárat, a fogadó szobát, illetve az udvaron a kutat. Az első emeleten a szalont, az étkező szobát, a szivarszobát, a délutáni pihenőszobát, egy kis olvasószobát, a zeneszobát, a hálószobát találjuk továbbá egy imádkozósarkot. Érdemes a második szintre is felmászni, hiszen itt a Draskovic-dinasztia tagjairól nézhetünk meg egy kiállítást, illetve a vár életének különböző stílusaiból állítottak össze egy-egy kiállítást.

Nyitva tartás:

  • nyári szezon április 1-től október 31-ig:     9 - 20 óra között
  • téli szezon november 1-től március 31-ig:  9 - 17 óra között

Belépőjegy árak:

  • Park látogatás:                                             5 Kuna
  • Park + kastély - felnőtt:                             40 Kuna
  • Park + kastély - gyerek (18 éves korig)   20 Kuna                      
  • Gyerekeknek 7 éves korig                        Ingyenes

Kutyával nem látogatható!

 

További információért látogasson a vár weboldalára

Hasonló ajánlatok
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Családi kikapcsolódás az Isztrián I Valamar Collection Marea Suites 5*

2 634 EUR/2 fő/7 éj
Deluxe Travel - Travelbooggie.hu

Istria Premium Camping Resort 5*I Horvátország

1 347 EUR/3 fő/5 éj
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×